
Luksushampurilainen
Luksushampurilainen on todellinen lihansyöjän unelma! Jauhelihapihvin korvaa laadukas, grillattu naudan marmorifilee. Siivu maukasta savujuustoa ja porsaan kylmäsavukinkkua sekä sipaisu harissalla täpäköitettyä majoneesikastiketta kruunaavat kokonaisuuden.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Luksushampurilainen:
- 600 g naudan marmorifileetä
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 8 porsaan kylmäsavukinkkuviipaletta
- 4 hampurilaissämpylää
- 4 siivua savusulatejuustoa (Vaalan Juustola)
- 2 pientä napakkaa suolakurkkua
Lisäksi:
- ½ annosta harissamajoneesia
Valmistusohje
Luksushampurilainen tehdään helposti näin:
1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Sivele lihanpinta ohuelti öljyllä.
2. Kuumenna parila kuumaksi ja paista lihapalaa noin 4 minuuttia kummaltakin puolen. Työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 56 astetta.
3. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Grillaa kylmäsavukinkkuviipaleet parilan päällä rapeiksi.
4. Halkaise sämpylät ja paahda myös grillissä. Nosta lämpimille leivän pohjapuolille juustoviipaleet, jotta ne hieman sulavat.
5. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja nostele juustoleipien päälle kurkkuviipaleiden, paahdettujen kinkkuviipaleiden ja valmiiksi sekoitetun harissamajoneesin kanssa.
Katso myös: Briossi on paras hampurilaissämpylä – leivo täydelliset briossit helpolla ohjeella!
Anna.fi/ruoka: Näin syntyy täydellinen hampurilainen! 4 erilaista reseptiä kulmakunnan herkullisimpien hampurilaisten valmistamiseen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luksushampurilainen