Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Luksushummus

Trenditahna hummus saa juhlan kunniaksi näyttävän asun run­saista höysteistä. Tarjoa luksushummus hyvän lei­vän kanssa alku­palana tai sellai­senaan yöpalana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luksushummus:

2 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) kypsiä kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
noin 1 rkl vettä
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 tl juustokuminaa
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä

Päälle:

1/2 pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
100 g fetajuustoa
1 dl miniversoseosta tai basilikanlehtiä
1/2 kurkku
100 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
(keitettyjä kikherneitä, granaattiome­ nansiemeniä, avokadoa, oliiveja, to­maattia)

Tarjoiluun:

leipää

Valmistusohje

1. Kuori kaksi valkosipulikynttä ja laita ne teho­sekoittimeen. Huuhtaise ja valuta yksi purkki kikherneitä. Lisää kikherneet sekä kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja yksi ruokalusikallinen tahinia valkosipuleiden joukkoon. Soseuta tahnaksi. Lisää sen verran vettä, että seos on notkeaa. Mausta puolella teelusikallisella sormisuolaa, puolella teelusikallisella mustapippuria, puolella teelusikallisella juustokuminaa ja muutamalla rouhaisulla kuivattua chiliä myllystä. Laita tah­na laakealle tarjoilulautaselle.

2. Kuori ja kuutioi puolikas pieni punasipuli. Laita se marinoitumaan ruokalusikalliseen sitruunamehua. Lisää puoli teelusikallista suolaa. Anna marinoitua sen aikaa, kun val­mistelet muut aineet.

3. Murustele 100 grammaa fetajuustoa. Kuutioi puolikas kurkku tai ota siitä juustohöylällä lastuja. Puo­lita 100 grammaa kirsikkatomaatteja. Asettele feta ja kasvikset sekä yksi desilitra miniversoseosta tai basilikanlehtiä hummukselle. Valuta pääl­le yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä. Koristele halutessasi kikher­neillä, granaattiomenansiemenillä, avokadolla, oliiveilla tai tomaatilla. Tarjoa leivän kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/19.

Katso myös: 5 x suussa sulava hummus – katso helpot reseptit!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luksushummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X