Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luksuslihamureke juustosydämellä

Luksusmurekkeessa maistuvat Välimeren maut: tomaatti, yrtit ja parmesaanijuusto.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lihamureke juustosydämellä:

  • 800 g naudan jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl (200 g) kermaviiliä
  • 2 salottisipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 25 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 100 g parmesaanijuustoraastetta
  • 3 rkl ketsuppia
  • 2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa ja oreganoa)

Lisäksi:

  • 200 g juustoraastetta, esimerkiksi emmentalia

Tarjolle:

  • juuresmuusia

Valmistusohje

Valmista mehevä lihamureke juustosydämmellä näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön. Sekoita korppujauho ja kermaviili keskenään. Anna turvota 15 minuuttia.

2. Hienonna sillä aikaa salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kuumassa voissa muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä hetkeksi sivuun ja anna jäähtyä.

3. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit, turvotetut korppujauhot, kananmunat, tomaattimurska, puolet parmesaaniraasteesta, ketsuppi ja yrtit. Anna hetken levätä. Laita puolet murekemassasta esimerkiksi pitkulaisen leipävuoan pohjalle. Ripottele väliin juustoraaste ja painele päälle loput murekemassasta. Ripottele päälle loput parmesaaniraasteesta.

4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna murekkeen jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile juuresmuusin kanssa.

Ohje: Kokkaavan isin ruokablogi

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/18.

Maukkaat murekkeet teet myös näillä ohjeilla:

kreikkalainen mureke

Kreikkalainen lihamureke

sveitisiläinen lihamureke

Sveitsiläinen lihamureke

lihamureke

Jauhelihaihamureke

Ruoka.fi: Omenainen lihamureke ja uunikasvikset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luksuslihamureke juustosydämellä

JP

Taisi puuttua, missä vaiheessa nuo kuullotetut sipulit laitetaan mukaan.

Sanna Mansikkamäki

Ohjeeseen on korjattu sipulin lisääminen. Kuullotetut sipulit lisätään korppujauhojen kanssa samaan aikaan.

Vastaa käyttäjälle JPPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.