Reseptit

Lumihiutalemunkit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
22  annosta

Ainekset

  • 4 rkl sokeriliemeen hillottua inkivääriä
  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 9-10 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia

Paistamiseen

  • 500 g munkinpaistorasvaa

Kuorrutus

  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Lisäksi

  • valkoisia nonparelleja

Valmistusohje

Lumihiutalemunkit

Lumihiutalemunkit sopivat jouluiseen herkutteluun. Munkkien kuorrutuksen voi värjätä erivärisillä elintarvikeväreillä. Tai käytä kuorrutukseen mansikkaista tai suklaista makutomusokeria.

1. Nosta hillotut inkiväärit teholeikkuriin ja aja hienoksi soseeksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon inkiväärisose, sokeri, suola ja munat. Vatkaa joukkoon 2 dl vehnäjauhoista.

2. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista alustaen kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

3. Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi. Paina levystä halkaisijaltaan noin 7 cm kiekkoja. Leikkaa terävällä veitsellä munkkien reunoihin kuusi sakaraa. Nosta munkit leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan puoleksi tunniksi.

4. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Paina munkkien sakarat veitsellä vielä irtonaisiksi ja kypsennä muutama munkki kerrallaan. Käännä munkit paiston puolivälissä. Nosta lumihiutalemunkit reikäkauhalla valumaan talouspaperille.

5. Valmista munkkien kuorrutus. Vatkaa valkuaista ja 2 dl tomusokerista kolme minuuttia sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sitruunamehu ja loppu tomusokeri. Vatkaa vielä hetki. Kaavi seos pursotinpussiin ja pursota munkkien pinnalle. Koristele lumihiutalemunkit nonparelleilla.

Kokeile myös muita jouluisia leivonnaisia:
Kookosmuffinit
Lumitähtipikkuleivät
Joulutähdet
Ruoka.fi: Karpalopalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lumihiutalemunkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.