Lumihiutaletorttu
Lumihiutaletorttu on täynnä hilloa ja sen kaunis hiutalemainen muoto sopii jouluun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lumihiutaletorttu
- 500 g valmista voi- tai torttutaikinaa (5 levyä = 10 torttua)
- 10 rkl luumuhilloa
Valmistusohje
Lumihiutaletorttu valmistuu helposti näin:
- Nosta 500 grammaa valmiita taikinalevyjä leivinalustalle sulamaan. Tee viillot sulaneeseen, mutta vielä kylmään taikinaan.
- Lusikoi keskelle taikinaneliöitä viisi ruokalusikallista torttutäytettä.
- Nosta reunat ylös jokaisesta kulmasta ja nipistä ne yhteen.
- Nipistä vielä avonaiset sivut ylös yhteen.
- Käännä reunat alaspäin ja paina kevyesti taikinaa päältä, että se vähän litistyy.
- Leikkaa torttuun kahdeksan viiltoa.
- Nipistä viiltojen päät sormilla.
- Paista lumihiutaletorttu 225 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele tomusokerilla.
Lue myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!
Lue myös Anna.fi: Parhaat joulutortut – näiden 6 ohjeen avulla valmistat sekä perinteiset että trendikkäät tortut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lumihiutaletorttu