Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lumihiutaletorttu

Lumihiutaletorttu on täynnä hilloa ja sen kaunis hiutalemainen muoto sopii jouluun. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lumihiutaletorttu

  • 500 g valmista voi- tai torttutaikinaa (5 levyä = 10 torttua)
  • 10  rkl luumuhilloa

Valmistusohje

Lumihiutaletorttu valmistuu helposti näin:

  1. Nosta 500 grammaa valmiita taikinalevyjä leivinalustalle sulamaan. Tee viillot sulaneeseen, mutta vielä kylmään taikinaan.
  2. Lusikoi keskelle taikinaneliöitä viisi ruokalusikallista torttutäytettä.
  3. Nosta reunat ylös jokaisesta kulmasta ja nipistä ne yhteen.
  4. Nipistä vielä avonaiset sivut ylös yhteen.
  5. Käännä reunat alaspäin ja paina kevyesti taikinaa päältä, että se vähän litistyy.
  6. Leikkaa torttuun kahdeksan viiltoa.
  7. Nipistä viiltojen päät sormilla.
  8. Paista lumihiutaletorttu 225 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele tomusokerilla.
Lumihuitaletorttu on somehitti.
Lumihuitaletorttu on somehitti.

Lue myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!

Lue myös Anna.fi: Parhaat joulutortut – näiden 6 ohjeen avulla valmistat sekä perinteiset että trendikkäät tortut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lumihiutaletorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.