Ruisvuokaleipä
Ruisvuokaleipä leivotaan luomuaineksista Anu Salolta, Suonenjoen Luomukeittiökeskuksesta saadulla ohjeella. Reseptin aineksilla valmistuu kolme ruukista vuokaleipää. Kun leivän päälle kootaan leikkeleitä ja vihanneksia, on se mainio eväs tai virkistävä välipala,
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Ruisvuokaleipä
1 l
vettä
3 dl
luomuruishiutaleita (100 g)
70 g
tuorehiivaa
1/3 dl
luomusokeria (20 g)
1 1/2 tl
hienojakoista merisuolaa
1/2 dl
kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
noin 4 dl
luomuhiivaleipäjauhoja (200 g)
noin 7 dl
luomuruisjauhoja (420 g)
noin 6 dl
luomuvehnäjauhoja (360 g)
Keskustelu
Miksi ohjeessa lukee ensin että liotetaan veteen hiiva, sokeri ja suola, ja sitten lopussa kerrotaankin ettei suolaa kannata lisätä ennen kuin hiiva toimii?
Hei Kaisa! Kiitos viestistäsi ja tarkkaavaisuudesta. Ohjeessa oli ristiriitaista tietoa. Siitä syystä poistin vinkkiosiosta suolakohdan. Leivät kokoavat hyvin valmistusohjeen mukaan leivottuina. Hyviä leivontahetkiä!
Kommentoi juttua: Ruisvuokaleipä