Reseptit
30-60 min
30
Kiitos

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat pikkuleipien parhaimmistoa. Ei juhlaa ilman perinteisiä lusikkaleipiä. Täytteeksi käy maun mukaan lemon curd -tahna, aprikoosi- tai omenahillo.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lusikkaleivät:

200 g voita
1.5 dl sokeria
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Lusikkaleipien täyte:

lemon curd -sitruunatahnaa
omenamarmeladia
tai aprikoosimarmeladia
Mainos

Lusikkaleipien päälle:

sokeria
tai tomusokeria

Valmistusohje

  1. Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon.
  2. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisokeriseos tasaiseksi.
  3. Sekoita sooda ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää voi-sokeriseokseen.
  4. Painele taikinaa soikeapesäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanmuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  5. Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pohjalle sitruunatahnaa tai marmeladi ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain, jolloin saat munan muotoisia pikkuleipiä. Kierittele lusikkaleivät sokerissa tai seulo pinnalle tomusokeria.

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Muistatko vielä tämän 80-luvun hittiherkun? 5 helppoa ja herkullista riisisuklaareseptiä

Keskustelu

Tein juuri Kotilieden ohjeella lusikkaleipiä. En tällä kertaa ”ruskistanut” voita, vaan nypin kaikki aineet sekaisin. Mielestäni tuo ohjeen vehnäjauhomäärä ei riitä. Laitoin 5 dl puolikarkeita ja sen jälkeen annoin taikinan hiukan jämäköityä. Tuli hyviä, mutta väriä ei tullut juurikaan. Paistoin 175° ja reilun 10 min. Huomenna aion tehdä toisen erän ja keitän voin jos sais vähän väriä. Mutta hyvä ohje!

Kommentoi juttua: Lusikkaleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X