Lusikkaleivät
Reseptit
30-60 min
30
Kiitos

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat pikkuleipien parhaimmistoa. Ei juhlaa ilman perinteisiä lusikkaleipiä. Täytteeksi käy maun mukaan lemon curd -tahna, aprikoosi- tai omenahillo.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lusikkaleivät:

200 g voita
1.5 dl sokeria
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Lusikkaleipien täyte:

lemon curd -sitruunatahnaa
omenamarmeladia
tai aprikoosimarmeladia

Lusikkaleipien päälle:

sokeria
tai tomusokeria

Keskustelu

Tein juuri Kotilieden ohjeella lusikkaleipiä. En tällä kertaa ”ruskistanut” voita, vaan nypin kaikki aineet sekaisin. Mielestäni tuo ohjeen vehnäjauhomäärä ei riitä. Laitoin 5 dl puolikarkeita ja sen jälkeen annoin taikinan hiukan jämäköityä. Tuli hyviä, mutta väriä ei tullut juurikaan. Paistoin 175° ja reilun 10 min. Huomenna aion tehdä toisen erän ja keitän voin jos sais vähän väriä. Mutta hyvä ohje!

Kommentoi juttua: Lusikkaleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X