Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumu-rusinasoppa

Rusinasoppa on joulun perinteinen jälkiruoka, tai riisipuuron kaveri. Tässä reseptissä rusinasoppa täydentyy luumuilla. Nauti keitto esimerkiksi uuniriisipuuron kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Perinteinen rusinasoppa

  • 2 ½ dl (150 g) rusinoita
  • 3 l vettä
  • 5 dl (250 g) kuivattuja luumuja
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • 1 ½-2 dl sokeria

Suurustukseen

  • 1 dl vettä
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • (koristeluun 1 dl kermaa)

Valmistusohje

Rusinasoppa valmistuu helposti näin:

1. Paloittele luumut. Mittaa kattilaan vesi. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää rusinat, luumut sekä kaneli- ja vaniljatanko. Keitä rusinoita ja luumuja 20 minuuttia ja poista sitten liemestä tangot. Mausta keitto sokerilla.

2. Valmista suurus. Sekoita peruna-jauhot veteen ja kaada liemi nauhana keittoon. Kuumenna, kunnes keitto muutaman kerran pulpahtaa. Nosta sitten kattila pois liedeltä ja anna rusinasopan rauhassa jäähtyä. Ripottele keiton pinnalle hieman sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.

3. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi ja koristele jäähtynyt luumu-rusinakeitto kermavaahtonokareilla tai nauti rusinasoppa perinteisesti uuniriisipuuron tai ohrapuuron kanssa.

Vinkki: Kokeile myös muita jouluisia jälkiruokia: sekahedelmäkiisseliä riisipuuron kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet helposti luumurahkan.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumu-rusinasoppa

kiisselikokeiluun

VAnha ohje varmaankin, mutta ihanko oikeasti suurusteeksi 1 dl vettä ja 1,5 dl perunajauhoja. Luultavamminkin 1,5 rkl tmv.

Erkki

Käsittämätön ohje. 3 litraa vettä?? Oikeampi määrä noilla luumuilla ja rusinoilla olisi n. litra. Samoin suurusteen määrä on kummallinen.

Erkki

Käsittämätön ohje. 3 litraa vettä?? Oikeampi määrä noilla luumuilla ja rusinoilla olisi n. litra. Samoin suurusteen määrä on erikoinen

Vastaa käyttäjälle kiisselikokeiluunPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.