
Luumu- tai kriikunachutney
Kirpakan makea luumu- tai kriikunachutneysta tulee maukas lisuke. Soseuta luumut tai kriikunat ja mausta ne tulisen hapanimeläksi kastikkeeksi, joka maistuu liharuokien kanssa. Tällä ohjeella valmistat noin 1 kg:n säilykettä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Luumu- tai kriikunachutney:
- 1 kg luumuja tai kriikunoita
- 1 dl vettä
- kanelitanko
- 1 rkl kokonaista, kuorellista kardemummaa tai 2 tl kardemumman siemeniä
- 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
- 500 g hillosokeria tai paketti Hillo-marmeladisokeria
- 1 dl muscovadosokeria
- 1 dl viinietikkaa
- 1 rkl Sweetchili-kastiketta
Valmistusohje
1. Huuhdo hedelmät ja poista luumuista kivet. Kriikunat voi käyttää sellaisenaan. Mittaa hedelmät ja vesi kattilaan. Kääri mausteet sideharsonyyttiin ja lisää nyytti keitokseen. Keitä noin 20 minuuttia. Poista maustenyssäkkä ja soseuta seos. Jos teet chutneyn kriikunoista, nostele keitos siivilään. Puserra kauhalla hieroen hedelmäliha irti kivistä.
2. Mittaa sose, sokerit, viinietikka ja chilikastike kattilaan. Keitä puoli tuntia. Tarjoa liharuokien kanssa.
Katso myös: Lumoavat luumureseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumu- tai kriikunachutney
Kuinka kauan tämä säilyy? Säilykepurkeissa varmaan pitkäänkin?