Reseptit
yli 60 min

Luumuboston

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl maitoa
50 g hiivaa
tai kuivahiivaa
2 dl sokeria
2 kpl kananmunia
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
15 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

täyte:

luumusosetta

pinnalle:

1 kpl kananmuna
raesokeria
tai sokerivesikuorrutusta

Valmistusohje

  • 2 bostonkakkua tai 1 bostonkakku ja noin 24 luumukierrepullaa
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon.
  2. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä pullataikina. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää se hieman kädenlämpöä kuumempaan maitoon. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Ota pieni pala taikinaa ja kauli se tasapohjaisen kakkuvuoan pohjan kokoiseksi levyksi. Voitele vuoka ja levitä taikinalevy pohjalle. Kauli taikina palat noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle luumusosetta, kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi.
  4. Lado palat vuokaan ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  5. Voit tehdä taikinasta kaksi pyöreää bostonkakkua tai yhden uunipannullisen luumupullaa. Korista jäähtyneen bostonkakun pinta tomusokerista ja vesitilkasta sekoitetulla kuorrutuksella.

Luumukierteet

  1. Taikinan toisesta puolikkaasta voi tehdä luumuisia kierrepullia.
  2. Kauli taikina 30×60 kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle luumusosetta ja taita levy kaksinkerroin.
  3. Leikkaa käännetystä levystä ohuehkoja nauhoja. Pyöräytä nauhat kierteelle ja aseta pullat paperivuokiin.
  4. Anna kohota, voitele munalla, ripota pinnalle raesokeria ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumuboston

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X