Reseptit
6
Kiitos

Luumuinen leipävanukas

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2.5 dl vaniljakastiketta
5 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
6 luumua
6 viipaletta paahtoleipää

Valmistusohje

1. Pane vaniljakastike, maito, kananmunat, 0,5 dl sokeria ja perunajauho kattilaan. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Mausta kastike vanilliinisokerilla. Vuoraa pitkänomainen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada puolet kastikkeesta uunivuokaan.

2. Poista luumuista kivet ja leikkaa luumut viipaleiksi. Lado leipäviipaleet ja luumut uunivuokaan. Ripottele luumuille loppu sokeri ja reilusti kanelia.

3. Kaada loppu kastike vuokaan. Kypsennä leipävanukasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vanukkaan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumuinen leipävanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X