Reseptit
10
Kiitos

Luumukakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
0.5 dl vettä
150 g mantelimassaa
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 6 luumua
1 dl sokeria
leivitykseen korppujauhoa

Valmistusohje

1. Kiehuta vesi ja murenna mantelimassa kuumaan veteen. Hiero pehmeäksi massaksi. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

3. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan.

4. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Pistele hedelmät kakkutaikinaan ja ripota sokeria päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X