Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumukiisseli

Luumukiisseli on vanha suomalainen pitojälkiruoka ja kuuluu monen suomalaisen joulunajan pöytään. Usein siita nautitaan riisipuuron kaverina, mutta kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa se sopii myös jouluaterian makeaksi päätökseksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Luumukiisseli:

  • 2 pussia kivettömiä luumuja (400 g)
  • 1 l vettä
  • noin 1 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 kanelitanko
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl mustaherukkamehua
  • 3 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Luumukiisseli valmistuu näin:

  1. Liota luumut sokerilla maustetussa vedessä yön yli.
  2. Keitä yön yli lionneet luumut kanelitangolla maustettuna pehmeiksi ja pulleiksi. Keittoaika riippuu luumuista. Nosta pehmeät luumut reikäkauhalla liemestä tarjoiluastiaan.
  3. Sekoita mehu ja perunajauhot hyvin keskenään ja kaada keitinliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna liemi uudelleen kiehumapisteeseen sekoittaen kiisseliä vaikka kahdeksikon muotoisesti puuhaarukalla kevyesti pitkin kattilan pohjaa. Lisää ripaus suolaa kiisselin makua syventämään. Anna kiisselin kiehahtaa ja hiukan kuplia, kunnes kiisseli selvästi kirkastuu ja sakenee, mutta älä enää sekoittele, muuten kiisseli herkästi sitkistyy.
  4. Kaada kiisseli luumujen päälle, poista kanelitanko ja ripottele kiisselin pinnalle hiukan sokeria, niin siihen ei muodostu kalvomaista pintaa.
  5. Tarjoa luumukiisseli kylmänä joulupuuron, maidon tai kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Katso myös: Sekahedelmäkiisseli ja paahdettua marenkia

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vaniljakiisseli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumukiisseli

Kiinnostaa..

Kuinka paljon painaa ohjeen pussillinen kivettömiä luumuja?

Pekka Honkala

400 g pussi

Pekka Honkala

-Hyvää tulee, teen karpalokiisseliä, jota nautitaan riisipuuron kanssa,
karpalokiisselin vaihtoehtona tarjoan vieraille luumukiisseliä. Hyvä resepti.

Vastaa käyttäjälle Pekka HonkalaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.