Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Luumumarmeladi

Kirpakan raikas luumumarmeladi maistuu mainiolta paahtoleivällä ja juustojenkin kanssa. Jos pidät karvasmantelin mausta, murskaa muutama luumunkivi ja rouhi pehmeät mantelit. Sekoita marmeladiin samaan aikaan hyytelöimisaineen kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luumumarmeladi:

1.5 kg luumuja
1-2 dl vettä
8 dl sokeria
1 sitruunan mehu
pussi Melatin-hyytelöimisainetta

Valmistusohje

1. Leikkaa luumut koosta riippuen neljään tai kahdeksaan palaan. Poista samalla kivet.

2. Pane luumut ja vesi kattilaan. Veden täytyy peittää astian pohja. Keitä, kunnes luumut ovat pehmeitä.

3. Lisää suurin osa sokerista ja sitruunamehu. Keitä muutama minuutti.

4. Sekoita hyytelöimisaine loppu sokeriin ja sekoita luumun joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Kuori pois mahdollinen vaahto ja purkita marmeladi.

Katso myös: Lumoavat luumureseptit

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumumarmeladi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X