Reseptit

Luumumasariinit

Ainekset

  • 100 g voita
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.3 tl leivinjauhetta
  • 1 kpl munankeltuaista

luumutäyte:

  • 150 g luumusosetta

täyte:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • pari tippaa karvasmanteliöljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g mantelijauhetta

pinnalle:

  • 1 munanvalkuainen
  • 2.5 dl tomusokeria
  • tai mansikanmakuista tomusokeria

Valmistusohje

Luumumasariinit

  1. Nypi taikina-ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. (lisää tarpeen mukaan tilkka vettä.) Anna taikina levähtää kylmässä puolisen tuntia. Jaa taikina 20 palaan ja painele pieniin leivosvuokiin. Lusikoi pohjalle luumusosetta.
  2. Sekoita täyteen voi ja sokeri, lisää munat ja karvasmanteliöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää mantelijauhe ja jauhoseos taikinaan. Lusikoi täyte vuokiin.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Irrota leivokset vuoista ja korista sokerikuorrutuksella. Vaahdota valkuainen ja sokeri. Jos haluat voi osan pinnasta marmoroida värjäämällä pari lusikallista kuorrutuksesta vaaleanpunaiseksi mansikanmakuisella tomusokerilla. Valuta pinnalle vaaleanpunaisia raitoja ja vedä raitojen poikki viiltoja lusikan varrella, kun pinta on vielä kostea.
  • 20 pientä leivosta, 10 suurta leivosta tai piiras

Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumumasariinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.