Luumumasariinit
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 0.5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0.3 tl leivinjauhetta
- 1 kpl munankeltuaista
luumutäyte:
- 150 g luumusosetta
täyte:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kpl kananmunia
- pari tippaa karvasmanteliöljyä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g mantelijauhetta
pinnalle:
- 1 munanvalkuainen
- 2.5 dl tomusokeria
- tai mansikanmakuista tomusokeria
Valmistusohje
- Nypi taikina-ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. (lisää tarpeen mukaan tilkka vettä.) Anna taikina levähtää kylmässä puolisen tuntia. Jaa taikina 20 palaan ja painele pieniin leivosvuokiin. Lusikoi pohjalle luumusosetta.
- Sekoita täyteen voi ja sokeri, lisää munat ja karvasmanteliöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää mantelijauhe ja jauhoseos taikinaan. Lusikoi täyte vuokiin.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Irrota leivokset vuoista ja korista sokerikuorrutuksella. Vaahdota valkuainen ja sokeri. Jos haluat voi osan pinnasta marmoroida värjäämällä pari lusikallista kuorrutuksesta vaaleanpunaiseksi mansikanmakuisella tomusokerilla. Valuta pinnalle vaaleanpunaisia raitoja ja vedä raitojen poikki viiltoja lusikan varrella, kun pinta on vielä kostea.
- 20 pientä leivosta, 10 suurta leivosta tai piiras
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumumasariinit