Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumupiirakka

Luumukakku paistetaan leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa. Kauniiksi sen tekee tomusokerista päälle pöläytetty pilvi.

Ainekset

Pohja:

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 1 kg luumuja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja voi. Lisää muna ja vaivaa murumainen seos taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä hetki jääkaapissa.

2. Halkaise luumut ja poista kivi. Karamellisoi luumun puolikkaat sokeri-voiseoksessa pannulla.

3.Painele taikina irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.Nosta luumut taikinan päälle. Lisää sokeria kerros päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele tomusokerilla.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 8/17.

Luumut ihastuttavat näissäkin makeissa leivonnaisissa:

helppo luumukakku

Helppo luumupiirakka

keikauskakku luumusta

Keikauskakku luumusta

luumuinen juustokakku

Luumuinen juustokakku

Anna.fi: Luumu-mazariinipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumupiirakka

Insinööri

Minkä kokoinen vuoka?

Sokerihippu

Pohjan ohjeessa on 1 dl sokeria. Milloin se laitetaan? Tuleeko se taikinaan vai vasta pinnalle?

Vastaa käyttäjälle InsinööriPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.