Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Luumupiirakka ilman uunia

Luumupiirakka ilman uunia on jouluinen raakaleivonnainen, joka korvaa joulun kahvipöydässä perinteiset luumutortut. Tällä luumupiirakalla voivat herkutella myös maidotonta, gluteenitonta tai vegaanista ruokavaliota noudattavat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luumupiirakka ilman uunia:

300 g liotettuja cashewpähkinöitä
3 rkl neitsytkookosöljyä
2 rkl agave- tai vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
0.5 tl vaniljajauhetta

TLuumupiirakan täyte:

200 g kuivattuja, liotettuja luumuja
2 omenaa
3 dl pekaanipähkinöitä
3 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
1.5 tl kanelia

Luumupiirakan koristeeksi:

100 g liotettuja luumuja

Valmistusohje

1. Nosta ensin pohjaseoksen cashewpähkinät likoamaan 1-2 tunniksi runsaaseen veteen. Nosta täytteen luumut likoamaan vähintään puoleksi tunniksi kylmään veteen. Nosta pohjaseoksen neitsytkookosöljy sulamaan lämpimään vesihauteeseen, ei kuumaan.

2. Aja tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa ensin valutettuja cashewpähkinöitä minuutin ajan tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sula kookosöljy ja loput ainekset ja aja nopeasti tasaiseksi. Vuoraa noin 24 cm pituinen leipävuoka leivinpaperilla. Painele pohjaseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.

3. Nosta luumut valumaan. Kuori omenat ja poista kannat ja siemenkodat. Aja tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa ensin pähkinät tasaiseksi. Lisää ⅔ luumuista, omenat, siirappi ja kaneli. Aja tasaiseksi seokseksi. Lusikoi täyte pohjaseoksen pinnalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta luumupiirakka viileään vähintään tunniksi.

4. Nosta luumupiirakka vuosta leivinpaperin avulla. Leikkaa piirakka annospaloiksi ja koristele lopuilla valutetuilla luumuilla.

Kokeile myös muita ihania raakaleivonnaisia:
Raakakeksit
Porkkanaleivokset
Raakasuklaakakku
Ruoka.fi: Suklainen marja-raakakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumupiirakka ilman uunia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X