
Luumupiirakka
Tässä luumupiirakkareseptissä luumut painautuvat piirastaikinaan. Niiden kirpeys taittuu, kun ripottelet kuumalle piiraalle kanelisokeria. Voit käyttää luumujen tilalla myös aprikooseja.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Luumupiirakan pohja:
- 125 g margariinia tai voita
- 1.5 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 3 valkuaista
- 0.5 dl maitoa
Luumupiirakan päälle:
- noin 8 luumua
- 0.5 dl kaneli-sokeria
tarjoiluun:
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan.
3. Vaahdota munanvalkuaiset. Sekoita valkuaisvaahto ja maito taikinaan.
4. Vuoraa kakkuvuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla tai voitele monta pientä vuokaa. Taputtele taikina vuokaan.
5. Pese ja halkaise luumut. Asettele luumunpuolikkaat leikkauspinta alaspäin kakkupohjalle.
6. Paista luumupiirakkaa tunti 200-asteisen uunin keskitasolla. Ripottele kaneli-sokeri kuumalle kakulle. Tarjoa luumupiirakka kermavaahdon kanssa.
Katso myös: Lumoavat luumureseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumupiirakka