luumupitko Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumupitko

Sahramilla maustetusta luumupitkotaikinasta teet yhden ison tai kaksi pienempää pitkoa. Tee yksi itsellesi ja anna toinen vaikkapa ystävällesi!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
1 annos

Ainekset

Pullataikina::

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 ps (0,5 g) sahramia
  • 3 rkl haaleaa vettä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 2 dl paistonkestävää luumumarmeladia
  • 1 rs (65 g) sokeroituja appelsiinikuoripaloja
  • 100 g rouhittuja pekaanipähkinöitä

voiteluun:

  • 1 kananmuna

pinnalle:

  • raesokeria

Valmistusohje

Luumupitko leivotaan helposti näin:

1. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva ja sahrami haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen seistä tovi.

2. Lisää joukkoon haalea rasvamaitoseos ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi isoksi levyksi tai kahdeksi pienemmäksi. Levitä pinnoille tasaisesti luumumarmeladi, ja ripottele päälle appelsiininkuoripalat ja rouhitut pekaanipähkinät.

4. Kääri levyt tiukalle rullalle ja leikkaa ne pitkittäin kahdeksi palaksi. Puno palat yhteen vuorotellen kieputellen. Anna luumupitkojen kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pitkojen pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista luumupitkoja 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.

 

Kokeile myös muita jouluisia pullareseptejä:

Sahramipullat

Englantilainen luumukakku

Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

Banaanisuklaakakku

Ruoka.fi: Banaani-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumupitko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.