Reseptit
yli 60 min
1
Kiitos

Luumupitko

Sahramilla maustetusta luumupitkotaikinasta teet yhden ison tai kaksi pienempää pitkoa. Tee yksi itsellesi ja anna toinen vaikkapa ystävällesi!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g voita tai margariinia
2.5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 ps (0,5 g) sahramia
3 rkl haaleaa vettä
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
noin 8 dl vehnäjauhoja

täyte:

2 dl paistonkestävää luumumarmeladia
1 rs (65 g) sokeroituja appelsiinikuoripaloja
100 g rouhittuja pekaanipähkinöitä

voiteluun:

1 kananmuna

pinnalle:

raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva ja sahrami haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen seistä tovi.

2. Lisää joukkoon haalea rasvamaitoseos ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi isoksi levyksi tai kahdeksi pienemmäksi. Levitä pinnoille tasaisesti luumumarmeladi, ja ripottele päälle appelsiininkuoripalat ja rouhitut pekaanipähkinät.

4. Kääri levyt tiukalle rullalle ja leikkaa ne pitkittäin kahdeksi palaksi. Puno palat yhteen vuorotellen kieputellen. Anna luumupitkojen kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pitkojen pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista luumupitkoja 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.

 

Kokeile myös muita jouluisia pullareseptejä:


Sahramipullat

Englantilainen luumukakku

Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

Banaanisuklaakakku

Ruoka.fi: Banaani-suklaakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumupitko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X