Reseptit
30-60 min
4

Luumuruukku

Luumuruukku saa koristeekseen kookoshiutaleita. Pikkuvuoissa valmistetut leivonnaiset voi tehdä myös isossa piirakkavuoassa. Tuoreet luumut voi korvata parilla desilitralla puolukoita tai karpaloita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luumuruukku:

1 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kookoshiutaleita
1 dl erikoishienoa sokeria
100 g (sitruuna)voita

Täyte

6 tuoretta luumua silppuna
1–2 hapanta omenaa silppuna
1 dl fariinisokeria
(½ dl vettä
1 rkl rommia tai konjakkia)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa jauhot, kookoshiutaleet ja sokeri kulhoon. Silppua voi joukkoon. Nypi ainekset muruiseksi seokseksi.

2. Kuori ja silppua hedelmät. Mittaa hedelmäsilppu ja fariinisokeri laakeaan kasariin ja sekoita. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja halutessasi tilkka alkoholia mausteeksi. Keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi hedelmäpalat liemestä ja jaa seos noin 2 ½ dl:n vetoisiin kulhoihin. Ota keitinliemi talteen ja keitä sitä noin 5 minuuttia kasarissa, kunnes liemi sakenee siirapiksi.

3. Ripota muruseos hedelmien päälle ja paista 15–20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä ja hedelmäseos kiehuu. Tarjolle tuotaessa valuta pinnalle siirapiksi keitetty liemi. Tarjoa kanelilla maustetun kermavaahdon tai jäätelön
kanssa.

Lisää reseptejä:

Luumupaistos
Luumutortut tuoreista luumuista
Ruoka.fi: Luumu-marenkitorttu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumuruukku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X