Reseptit

Luumutartaletit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Luumut

  • 250 g kuivattuja luumuja
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl punssia

pohja

  • 100 g voita
  • 3 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl vettä
  • 75 g mantelimassaa

Täyte

  • 75 g mantelimassaa
  • 1 dl luumujen liotuslientä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl jauhettua mantelia

Pinnalle

  • liotettuja luumuja
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Luumutartaletit

Luumutartaletit ovat juhlavia luumuleivonnaisia, jotka täytetään mantelimassalla ja punssissa liotetuilla luumuilla.

1. Valmista luumut. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää punssi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloseksi. Anna levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia. Painele taikina pieniin leivosvuokiin.

3. Raasta mantelimassa ja pehmennä se luumuliemessä mikrossa. Lisää muna ja mantelijauhe. Kaada seos vuokiin. Paista tartaletteja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Aseta päälle liotettuja luumuja ja pannulla paahdettuja mantelilastuja.

Kokeile myös muita luumuisia leivonnaisia:
Luumutäytekakku
Punssi-luumupiirakka
Luumutortut tuoreista luumuista
Ruoka.fi: Joulutortut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumutartaletit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.