Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Luumutorttu tuoreista luumuista

Kirpakan makean, syksyisen luumutortun voi tehdä myös omenista tai kriikunoista. Jos satoa ei tule omasta puutarhasta, voit käyttää myös kauden tuontihedelmiä kuten aprikooseja, persikoita tai nektariineja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Luumutorttu:

200 g voita tai margariinia
1 dl ruokosokeria
150 g mantelimassaa
2-3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

pinnalle:

1 kg luumuja
2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
4 tähtianista
1 kanelitanko
1 dl luumulikööriä tai tummaa rommia

pinnalle:

luumujen kokoonkeitetty keitinliemi
sokeria

Keskustelu

Kommentoi juttua: Luumutorttu tuoreista luumuista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X