Reseptit

Luumutortut tuoreista luumuista

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 1 pkt (500 g/ 5 kpl) voitaikinalevyjä

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • noin 1 ½ dl vaniljarahkaa
  • 3 isoa tuoretta punaista luumua
  • 3 rkl raesokeria

Valmistusohje

Luumutortut tuoreista luumuista

1. Kauli sulaneet taikinalevyt hieman leveämmiksi levyiksi. Leikkaa jokainen levy kuudeksi neliönmuotoiseksi levyksi.

2. Asettele kaksi neliötä ristikkäin, jotta ne muodostavat tähtikuvion. Paina jokaiseen viineriin rengasmainen syvennys snapsilasilla, jonka halkaisija on 5 cm. Näin saat levyt tarttumaan toisiinsa. Voitele reunat kananmunalla.

3. Jaa vaniljarahka viinereiden keskelle ja viipaloi päälle luumua. Ripottele torttujen pinnalle kidesokeria. Paista luumutorttuja 225-asteisen uunin keskitasossa 13-15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumutortut tuoreista luumuista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.