Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lyonin kana

Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka, joka tuo arkiruokapöytään ripauksen luksusta. Lyonin kanan kastike on niin hyvää, että viimeisestä pisarasta kisataan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lyonin kana eli poulet au vinaigre

  • 700 g kananpojan paistileikkeitä
  • 2 rkl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4  rkl punaviinietikkaa (ranskalaista punaviinietikkaa)
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 dl kanalientä (tehty itse tai fondista/kuutiosta)

Valmistusohje

Lyonin kana valmistetaan helposti näin:

  1. Ota 700 grammaa kananpojanpaistileikkeitä. Mausta paistileikkeet kahdella ruokalusikallisella kuivattua rakuunaa, yhdellä teeusikallisella suolaa, yhdellä teelusikallisella sokeria ja 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Kuumenna pannu. Lisää neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja paista paistileikkeitä kuumassa öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Siirrä sivuun odottamaan ja tiputa pannun lämpötilaa.
  2. Hienonna neljä salottisipulia ja neljä valkosipulinkynttä. Lisää pannulle neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hetken. Lisää paistileikkeet pannulle ja nosta levyn lämpötilaa.
  3. Lisää kaksi desilitraa valkoviiniä ja neljä ruokalusikallista ranskalaista punaviinietikkaa. Anna nesteen kiehahtaa kunnolla. Lisää yksi purkki eli 200 grammaa ranskankermaa ja kolme desilitraa kanalientä. Muhita kanaa 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lyonin kana on kypsää, kun sen sisälämpö on noin 75 astetta.

VINKKI: Kokeile erilaisia etikoita. Rajamäen punaviinietikka on aika tuhtia. Yritä etsiä kaupasta aromikasta ranskalaista punaviinietikkaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2020.

Lue myös: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

Lue myös Anna.fi: Kolmen sipulin kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lyonin kana

AH

Siis 3 vai 8 DL lientä??!!

Sanna Mansikkamäki

3 dl. Painovirhepaholainen korjattu.

Vastaa käyttäjälle AHPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.