Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lyttyperunat

Lyttyperunat on trendiherkku, eikä ihme! Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa pitää tämän ruoan kohdalla enemmän kuin paikkansa. Tarjoa lyttyperunat raikkaan jogurttikastikkeen kanssa sellaisenaan sormisyötävänä tai kala- tai liharuokien lisukkeena.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lyttyperunat

  • 800 g keitettyjä perunoita
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Lyttyperunat valmistuvat helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 225-asteeseen. 
  2. Levitä 800 grammaa keitettyjä perunoita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja litistä varovasti esimerkiksi juomalasin avulla. Sivele päälle puoli desilitraa rypsiöljyä. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa. 
  3. Paahda perunoita 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet.

Vinkki! Voit raastaa perunoiden päälle parmesaanijuustoa ennen paahtamista. Tarjoa lyttyperunat jogurttikastikkeen tai vaahdotetun fetajuuston kanssa. 

litistetyt perunat

Lue myös Anna.fi: Lyttypotut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lyttyperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.