
Lyttyperunat
Lyttyperunat on trendiherkku, eikä ihme! Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa pitää tämän ruoan kohdalla enemmän kuin paikkansa. Tarjoa lyttyperunat raikkaan jogurttikastikkeen kanssa sellaisenaan sormisyötävänä tai kala- tai liharuokien lisukkeena.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Lyttyperunat
- 800 g keitettyjä perunoita
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Lyttyperunat valmistuvat helposti näin:
- Kuumenna uuni 225-asteeseen.
- Levitä 800 grammaa keitettyjä perunoita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja litistä varovasti esimerkiksi juomalasin avulla. Sivele päälle puoli desilitraa rypsiöljyä. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa.
- Paahda perunoita 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet.
Vinkki! Voit raastaa perunoiden päälle parmesaanijuustoa ennen paahtamista. Tarjoa lyttyperunat jogurttikastikkeen tai vaahdotetun fetajuuston kanssa.
Lue myös Anna.fi: Lyttypotut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lyttyperunat