Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maa-artisokkagratiini

Maa-artisokista, juustoraasteesta ja rouhituista pähkinöistä syntyy syksyinen kasvislisuke, joka maistuu esimerkiksi klassisen Beef Wellingtonin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Maa-artisokkagratiini

  • 1 kg maa-artisokkaa
  • 3 rkl öljyä vuoan voiteluun
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 4 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 dl mozzarellajuustoraastetta
  • ½ dl pähkinärouhetta (esim. saksanpähkinä ja pekaanipähkinä)

Valmistusohje

Maa-artisokkagratiini valmistuu näin:

1. Kuori maa-artisokat. Säilytä jäävedessä tai maidossa tummumisen estämiseksi.

2. Voitele uunivuoka. Halkaise valkosipulinkynsi ja raaputa sillä vuoan pohjaa ja reunoja.

3. Siivuta maa-artisokat ohuiksi ja kuivaa siivut esimerkiksi puristelemalla niitä puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Lado siivut uunivuokaan vuorotellen raastetun parmesaanijuuston kanssa.

4. Sekoita mausteet kerman joukkoon. Kaada kerma vuokaan.

5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Lisää mozzarellajuustoraaste ja pähkinärouhe. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Tarjoa maa-artisokkagratiini Beef Wellingtonin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Maa-artisokka sopii myös näihin ruokiin:

Maa-artisokkarisottoa kulhoissa

Maa-artisokkarisotto

Maa-artisokkapihvit

Maa-artisokkapihvit

makaronilaatikko maa-artisokalla

Makaronilaatikko maa-artisokalla

Lue myös Anna.fi: Kira Åkerströmin keittiössä: maa-artisokka – mainettaan ihanampi – katso herkulliset reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkagratiini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.