Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maa-artisokkahummus

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g maa-artisokkia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tahini- eli seesaminsiementahnaa
  • 1 sitruunan mehu
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Maa-artisokkahummus tehdään helposti näin

1. Harjaa maa-artisokat puhtaiksi ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori artisokat kuumina ja nosta ne tehosekoittimeen.

2. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet.

3. Aja tasaiseksi tahnaksi.

4. Nauti maa-artisokkahummus levitteenä leivän päällä.

Kokeile myös muita hummusreseptejä: Palsternakkahummus Omena-papuhummus Mustapapuhummus Ruoka.fi: Hummus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkahummus

Kuminaa

Miksi ohjeessa mainitaan kumina? Tuleeko sitäkin ja paljonko?

Uura Hagberg

Hei! Maa-artisokkahummus maustetaan valkosipulilla, tahinilla ja sitruunamehulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Kuminaa ei ole tähän tahnaan ajateltu mutta se saattaisi pienenä määränä sopia ihan kivasti hummuksen mausteeksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.