Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maa-artisokkahummus

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g maa-artisokkia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tahini- eli seesaminsiementahnaa
  • 1 sitruunan mehu
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Maa-artisokkahummus tehdään helposti näin

1. Harjaa maa-artisokat puhtaiksi ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori artisokat kuumina ja nosta ne tehosekoittimeen.

2. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet.

3. Aja tasaiseksi tahnaksi.

4. Nauti maa-artisokkahummus levitteenä leivän päällä.

Kokeile myös muita hummusreseptejä: Palsternakkahummus Omena-papuhummus Mustapapuhummus Ruoka.fi: Hummus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkahummus

Kuminaa

Miksi ohjeessa mainitaan kumina? Tuleeko sitäkin ja paljonko?

Uura Hagberg

Hei! Maa-artisokkahummus maustetaan valkosipulilla, tahinilla ja sitruunamehulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Kuminaa ei ole tähän tahnaan ajateltu mutta se saattaisi pienenä määränä sopia ihan kivasti hummuksen mausteeksi.

Vastaa käyttäjälle Uura HagbergPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.