Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maahumala-perunasalaatti

Tämän perunasalaatin juju on villiyrteillä maustettu majoneesi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 kourallista kukkivaa maahumalaa
  • 1 kg keitettyjä, uusia perunoita
  • 1-2 uutta sipulia varsineen

VILLIYRTTIMAJONEESI

  • kourallinen villiyrttejä, esim. vuohenputkea, poimulehteä, nokkosta
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2 tl sinappia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele maahumalan versot ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Pilko keitetyt ja jäähtyneet perunat. Hienonna sipulit varsineen.

2. Valmista majoneesi. Kasta villiyrtit kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi ja nosta saman tien reikäkauhalla jääveteen. Anna viilentyä. Puristele lehdet kuiviksi. Nosta villiyrtit, keltuainen, sinappi, valkosipulinkynsi ja öljy korkealaitaiseen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta sekoitinta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Mausta suolalla ja rouhitulla pippuriseoksella.

3. Sekoita perunat ja sipulit kulhossa. Riivi joukkoon maahumalan lehdet. Valuta joukkoon villiyrttimajoneesi. Nostele ainekset kevyesti sekaisin. Koristele salaatti maahumalan kukilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 12/17

Kesällä maistuu perunasalaatti:

perunasalaatti

Kesäinen perunasalaatti

perunasalaattia

Vihreä perunasalaatti

perunasalaatti

Perunasalaatti kermaviilikastikkeella

Ruoka.fi: Voikukka-perunasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maahumala-perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.