Reseptit
alle 30 min
4

Maailman helpoin uppomuna

Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa, sillä se onnistuu jopa paistinpannulla. Pipsa Hurmerinnan ohjeilla valmistat täydellisen uppomunan vaikka salaattiin tai leivän päälle. Katso videolta vinkit kriittisten vaiheiden selättämiseen ja onnistut joka kerta!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kananmunaa
noin 2 tl suolaa
noin 2 rkl valkoviinietikkaa

Pinnalle

suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Täytä mahdollisimman syvä paistinpannu vedellä mahdollisimman täyteen. Varo kuitenkin, ettei vesi tule yli. Lisää valkoviinietikka ja suola veteen.
  2. Odota, että vesi alkaa helmeillä paistinpannun pohjassa ennen kuin lisäät kananmunat. Vesi saa olla mieluummin liian kylmää kuin kuumaa, sillä kananmuna hajoaa kiehuvassa vedessä.
  3. Riko kananmunat kahvikuppeihin ja kaada pannulle.
  4. Valmistusaika riippuu veden lämpötilasta. Uppomuna on valmis, kun valkuainen on muuttunut valkoiseksi eikä se ole enää läpikuultava. Voit nostaa uppomunan reikäkauhalla ja heiluttaa sitä. Mitä enemmän keltuainen hyllyy, sitä raaempi se on.
  5. Lusikoi keltuaisen päälle paistinpannussa olevaa vettä, jos keltuainen nousee veden pintaan.
  6. Nosta valmis uppomuna reikäkauhalla vedestä. Jos haluat siistin valkuaisreunan, leikkaa röpelö reuna lusikan kärjellä pois.
  7. Asettele uppomuna salaatin tai leivän päälle ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Lue myös:

Pipsa Hurmerinta: Uppomuna on hyvää arkiruokaa
Kananmunan keittäminen
Kananmuna on monipuolinen raaka-aine
Minkä kananmunan valitset?
Momofukun marinoidut soijamunat ovat somehitti – Himahella testasi
Munaruokia herkkuhetkiin

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maailman helpoin uppomuna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X