Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maailman helpoin uppomuna

Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa, sillä se onnistuu jopa paistinpannulla. Pipsa Hurmerinnan ohjeilla valmistat täydellisen uppomunan vaikka salaattiin tai leivän päälle. Katso videolta vinkit kriittisten vaiheiden selättämiseen ja onnistut joka kerta!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uppomunat

  • 4 kananmunaa
  • noin 2 tl suolaa
  • noin 2 rkl valkoviinietikkaa

Pinnalle

  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Uppomuna valmistuu näin helposti.

  1. Täytä mahdollisimman syvä paistinpannu vedellä mahdollisimman täyteen. Varo kuitenkin, ettei vesi tule yli. Lisää valkoviinietikka ja suola veteen.
  2. Odota, että vesi alkaa helmeillä paistinpannun pohjassa ennen kuin lisäät kananmunat. Vesi saa olla mieluummin liian kylmää kuin kuumaa, sillä kananmuna hajoaa kiehuvassa vedessä.
  3. Riko kananmunat kahvikuppeihin ja kaada pannulle.
  4. Valmistusaika riippuu veden lämpötilasta. Uppomuna on valmis, kun valkuainen on muuttunut valkoiseksi eikä se ole enää läpikuultava. Voit nostaa munan reikäkauhalla ja heiluttaa sitä. Mitä enemmän keltuainen hyllyy, sitä raaempi se on.
  5. Lusikoi keltuaisen päälle paistinpannussa olevaa vettä, jos keltuainen nousee veden pintaan.
  6. Nosta valmis muna reikäkauhalla vedestä. Jos haluat siistin valkuaisreunan, leikkaa röpelö reuna lusikan kärjellä pois.
  7. Asettele uppomuna salaatin tai leivän päälle ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Lue myös:

Pipsa Hurmerinta: Uppomuna on hyvää arkiruokaa Kananmunan keittäminen Kananmuna on monipuolinen raaka-aine Minkä kananmunan valitset? Munaruokia herkkuhetkiin

 

Katso myös Anna.fi: Kananmuna – oikea superruoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman helpoin uppomuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.