Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maailman paras gluteeniton lettutaikina

Kotilieden gluteeniton lettutaikina - toimivaksi testattu ohje on takuuvarma ja onnistuu aina!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Gluteeniton lettutaikina

  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Gluteeniton lettutaikina tehdään helposti näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri käsivispilällä.
  2. Lisää maito ja suola, sekoita.
  3. Lisää jauhot, sekoita taikina tasaiseksi. Varo, että taikinaan ei jää klönttejä. Anna seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen paistamista.
  4. Tarkista, että gluteeniton lettutaikina ei ole liian löysää tai tiivistä, lisää tarvittaessa jauhoja tai maitoa.
  5. Paista voissa isoja tai pieniä lettuja. Tarjoile letut mansikkahillon ja kermavaahdon tai marjojen ja jäätelön kera.

Vinkki: Virtasalmen gluteeniton jauhoseos on testattu toimivaksi. Voit kokeilla laittaa taikinaan myös puolet gluteenitonta kaurajauhoa. Myös Sunnuntain gluteeniton jauhoseos on testattu toimivaksi.

Lue myös: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman paras gluteeniton lettutaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.