Maailman paras lettutaikina
Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Maailman paras lettutaikina

Paras lettutaikina tehdään vehnä- ja ohrajauhoista ja sen annetaan turvota rauhassa noin puoli tuntia. Kun korvaat vielä osan nesteestä kivennäisvedellä, saat kuohkeampia ja kevyempiä lettuja. Tällä lettutaikina-ohjeella paistat 30 pientä lettua tai 8-10 isoa lettua. Nyt herkutellaan!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lettutaikina:

2 kpl kananmunaa
5 dl maitoa
1.5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita

Keskustelu

Tuli kyllä ihania lettuja.. Ohrajauhot antaa tosi hyvän maun ! 🙂 Suosittelen kokeilee tällä ohjeella..

Jos tätä ohjetta haluaa vielä hienosäätää, niin jauhot voi sekoittaa maitoon turpoamaan jo edellisenä iltana. Kananmunat lisätään ihan viimeiseksi. Luomujauhoista tulee mielestäni maukaampia. Niin ja maidoksi punainen maito.

Milloinhan otatte huomioon me ”vammaiset” eli keliaakikot ja vielä samaan ” taikinaan” maidottomat

Aika suolaisia mun makuun, ensi kerralla laitan vähemmän suolaa. Tosin mä käytin pelkästään vehnäjauhoja. Muuten hyviä kyllä.

Ohra ja vehnäjauhot kylmään maitoon annetaan turvota muutama tunti vaikka yön yli,muut aineet vasta ihan ennen paistoa, ohralla on taipumus mennä väkeväksi muiden aineiden kanssa ja varsinkin lämpimässä, jääkaappiin turpoamaan,yksi muna riittää

Kommentoi juttua: Maailman paras lettutaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X