Reseptit
alle 30 min
4

Maailman paras tattipasta

Tuoreista tateista tehty 3 aineksen pastakastike on syksyn helpoin sieniruoka. Tätä herkkua ei voi vastustaa!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kastike

3–4 tuoretta tattia
20 g voita
70 g ilmakuivattua kinkkua esim. Parman kinkkua
120 g (1 prk) smetanaa

Pasta

400 g spaghettia tai penneä

Valmistusohje

  1. Laita pasta kiehumaan. Kastike valmistuu sillä aikaa.
  2. Putsaa tatit ja kuutioi ne. Paista tattikuutioita kuivalla pannulla, kunnes nesteet ovat haihtuneet ja tatit vähän kuivuneet kasaan. Lisää voi ja paista pari minuuttia kovalla lämmöllä. Siirrä tatit sivuun.
  3. Revi ilmakuivatut kinkkuviipaleet pannulle ja paista rapeiksi. Lisää tatit ja smetana pannulle, kuumenna.
  4. Siivilöi pasta ja kaada pannulle. Sekoita.
  5. Tämä pasta ei kaipaa edes suolaa, koska ilmakuivattu kinkku on niin suolaista.
  6. Halutessasi voit lisätä mukaan parmesaanijuustoa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maailman paras tattipasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X