Reseptit
30-60 min
Kiitos

Maalaiskananpoikapata

Maalaiskananpoikapata on maittava syysruoka. Broilerin seuraksi pataan ujutetaan runsaasti valkosipulia, keräkaalia, loraus valkoviiniä sekä sitruunamehua, pari oksaa rosmariinia sekä oliiveja ja saksanpähkinöitä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maalaiskananpoikapata:

3 broilerin rintaleikettä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl Dijon-kokojyväsinappia
400 g keräkaalia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 palsternakkaa
2 oksaa tuoretta rosmariinia
1.5 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
1 dl saksanpähkinöitä
1 sitruunan mehu
1 dl valkoviiniä
2 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Kuivaa rintaleikkeiden pinta ja leikkaa ne kahteen osaan. Mausta palat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hiero kokojyväsinappia broilerien pintaan ja siirrä leikkeet hetkeksi odottamaan.

2. Leikkaa kaali reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kaaleja ja valkosipuleita siinä hetki. Kaada kaalit pataan tai uunivuokaan. Kuori ja paloittele palsternakat ja kääntele hetki kasarissa. Nosta kaalien päälle rosmariininoksien, oliivien ja broileripalojen kanssa. Murskaa päälle saksanpähkinät.

3. Valuta päälle yhden sitruunan mehu, valkoviini ja hunaja. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske lämpö sen jälkeen 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin puolisen tuntia. Nosta vuoka uunista ja peitä hetkeksi foliolla ennen tarjoamista.

Lue myös: Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa reseptit myös tähteiden hyödyntämiseen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maalaiskananpoikapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X