Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maalaiskananpoikapata

Maalaiskananpoikapata on maittava viikonloppuruoka. Broilerin seuraksi pataan ujutetaan runsaasti valkosipulia, keräkaalia, loraus valkoviiniä sekä sitruunamehua, pari oksaa rosmariinia sekä oliiveja ja saksanpähkinöitä.

Ainekset

Maalaiskananpoikapata:

  • 3 broilerin rintaleikettä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl Dijon-kokojyväsinappia
  • 400 g keräkaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 palsternakkaa
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 1 ½ dl kivettömiä vihreitä oliiveja
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

Maalaiskananpoikapata tehdään helposti näin:

1. Kuivaa rintaleikkeiden pinta ja leikkaa ne kahteen osaan. Mausta palat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hiero kokojyväsinappia broilerien pintaan ja siirrä leikkeet hetkeksi odottamaan.

2. Leikkaa kaali reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kaaleja ja valkosipuleita siinä hetki. Kaada kaalit pataan tai uunivuokaan. Kuori ja paloittele palsternakat ja kääntele hetki kasarissa. Nosta kaalien päälle rosmariininoksien, oliivien ja broileripalojen kanssa. Murskaa päälle saksanpähkinät.

3. Valuta päälle yhden sitruunan mehu, valkoviini ja hunaja. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske lämpö sen jälkeen 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin puolisen tuntia. Nosta vuoka uunista ja peitä hetkeksi foliolla ennen tarjoamista.

Lue myös: Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa reseptit myös tähteiden hyödyntämiseen

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kolmen sipulin kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maalaiskananpoikapata

Timo

No, tämä oli kyllä todella epäonnistunut resepti. Rahat ja aika meni hukkaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.