Reseptit
yli 60 min

Maalaisleipä

Rapaekuorinen maalaisleipä leivotaan aitoon taikinajuureen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g aktiivista vehnäjuurta
500 g vettä
600 g luomuvehnäjauhoa
70 g luomutäysjyvävehnäjauhoja
17 g puhdistamatonta merisuolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa juuri ja melkein kädenlämpöinen vesi. Lisää käsin tai taikinakoneella sekoitellen jauhot ja suola. Jätä taikina lepäämään 30 minuutiksi.

2. Ota taikinan reunoista kiinni kaksin käsin ja taittele se pariin kertaan. Jätä lepäämään 20 minuutiksi.

3. Taittele taikina jälleen ja jätä lepäämään 30 minuutiksi.

4. Jaa taikina kahtia, muotoile palat leiviksi ja siirrä ne nostatusastioihin. Kun käytät alla jauhoitettua pellavaliinaa, voit kohottaa taikinan haluamasi muotoisessa astiassa, vaikka korissa. Anna kohota liinan alla pari tuntia.

5. Paista 10 minuuttia 250 asteessa, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 35 minuuttia.

Ohjeen taikinajuureen löydä täältä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan lisää leipää:

Maalaisleipä

Rapeakuorinen maalaisleipä

rouheinen pataleipä

Rouheinen pataleipä

Siemenleipä

Siemenleipä

Ruoka.fi: Vaalea juurileipä

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.