Maapähkinä-seeprakakku
Seeprakakku on perinteisen tiikerikakun raidallinen serkku, joka saa makua maapähkinävoista ja kaakaojauheesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
Maapähkinä-seeprakakku:
- 1 dl kuumaa vettä
- 1 dl kaakaojauhetta
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 250 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 3 ½ dl sokeria
- 5 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuuma vesi ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.
2. Vaahdota kolmannessa rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita joukkoon jauhoseos ja maito vuorotellen. Lisää lopuksi maapähkinävoi.
3. Nosta puolet taikinasta kaakaojauheseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (2 l). Valuta vuoan pohjalle keoksi ½ dl vaaleaa kakkutaikinaa. Valuta vaalean kakkutaikinan keskelle saman verran tummaa taikinaa ja taas vaaleaa. Jatka vuorotellen, kunnes kaikki taikina on vuoassa ja taikina on valunut kauniisti raidoiksi vuokaan.
5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki. Kumoa ja jäähdytä kakku huolella.
Lisää suussa sulavia kahvikakkuja: Puolukkainen piimäkakku Helppo maustekakku Mehevä taatelikakku Ruoka.fi: Luumuinen maustekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maapähkinä-seeprakakku