Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maapähkinä-seeprakakku

Seeprakakku on perinteisen tiikerikakun raidallinen serkku, joka saa makua maapähkinävoista ja kaakaojauheesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Maapähkinä-seeprakakku:

  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 250 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 3 ½ dl sokeria
  • 5 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kuuma vesi ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.

2. Vaahdota kolmannessa rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita joukkoon jauhoseos ja maito vuorotellen. Lisää lopuksi maapähkinävoi.

3. Nosta puolet taikinasta kaakaojauheseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

4. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (2 l). Valuta vuoan pohjalle keoksi ½ dl vaaleaa kakkutaikinaa. Valuta vaalean kakkutaikinan keskelle saman verran tummaa taikinaa ja taas vaaleaa. Jatka vuorotellen, kunnes kaikki taikina on vuoassa ja taikina on valunut kauniisti raidoiksi vuokaan.

5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki. Kumoa ja jäähdytä kakku huolella.

Lisää suussa sulavia kahvikakkuja: Puolukkainen piimäkakku Helppo maustekakku Mehevä taatelikakku Ruoka.fi: Luumuinen maustekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maapähkinä-seeprakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.