Pehmeissä maapähkinäkekseissä rouskuu seesamin- ja unikonsiemenet.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta
Kasvis
Ainekset
Maapähkinä-siemenkeksit:
50 g
voita
2 dl
ruokokidesokeria
1 dl
pehmeää maapähkinävoita
1
kananmuna
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
seesaminsiemeniä
2 rkl
unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Vatkaa voi, sokeri ja maapähkinävoi sekaisin. Lisää kanamuna, sekoita huolella. Sekoita kuivat aineet ja siemenet ja lisää taikinaan. Sekoita ainekset huolella.
2. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin lihapullan kokoisia palloja ja paina hieman littanoiksi.
3. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille, mutta jätä hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla
175 lämpöasteessa noin 15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kunnolla ritilän päällä.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.
Maapähkinävoi maistuu myös näissä makeissa herkuissa:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maapähkinä-siemenkeksit