Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maapähkinä-siemenkeksit

Pehmeissä maapähkinäkekseissä rouskuu seesamin- ja unikonsiemenet.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Maapähkinä-siemenkeksit:

  • 50 g voita
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 1 dl pehmeää maapähkinävoita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Vatkaa voi, sokeri ja maapähkinävoi sekaisin. Lisää kanamuna, sekoita huolella. Sekoita kuivat aineet ja siemenet ja lisää taikinaan. Sekoita ainekset huolella.

2. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin lihapullan kokoisia palloja ja paina hieman littanoiksi.

3. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille, mutta jätä hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa noin 15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kunnolla ritilän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Maapähkinävoi maistuu myös näissä makeissa herkuissa:

maapähkinänapit

Maapähkinänapit

maapahkina-seeprakakku

Maapähkinä-seeprakakku

Maapähkinäfudge

Maapähkinäfudge

Ruoka.fi: Maapähkinä-manteli-pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maapähkinä-siemenkeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.