Maapähkinävoikeksit
Maapähkinävoikeksit ovat rakkautta ensi puraisulla. Amerikkalaiseen tyyliin leivotut keksit katoavat hetkessä parempiin suihin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Maapähkinävoikeksit
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 100 g voita
- 1 ½ dl makeuttamatonta, rouheista maapähkinävoita
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 ¼ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Maapähkinävoikeksit leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sekoita keskenään kuivat aineet eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, puoli teelusikallista leivinjauhetta, puoli teelusikallista ruokasoodaa, puoli teelusikallista suolaa ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria.
- Vatkaa sata grammaa pehmeää voita, 1 1/4 desilitraa sokeria, 1 1/4 desilitraa fariinisokeria ja 1 1/2 desilitraa makeuttamatonta maapähkinävoita keskenään. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet pienissä erissä välissä sekoittaen.
- Nosta taikinasta lusikalla taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Litistä hieman haarukalla.
- Paista maapähkinävoikeksit uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
Lue myös: Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!
Lue myös Anna.fi: Maapähkinäneliöt
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maapähkinävoikeksit
Todella maukkaita! Olen lapseni kanssa leiponut näitä jo muutamaan kertaan. Suosittelen.👍