Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maapähkinävoikeksit

Maapähkinävoikeksit ovat rakkautta ensi puraisulla. Amerikkalaiseen tyyliin leivotut keksit katoavat hetkessä parempiin suihin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Maapähkinävoikeksit

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl makeuttamatonta, rouheista maapähkinävoita
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 ¼ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Maapähkinävoikeksit leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, puoli teelusikallista leivinjauhetta, puoli teelusikallista ruokasoodaa, puoli teelusikallista suolaa ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria.
  3. Vatkaa sata grammaa pehmeää voita, 1 1/4 desilitraa sokeria, 1 1/4 desilitraa fariinisokeria ja 1 1/2 desilitraa makeuttamatonta maapähkinävoita keskenään. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet pienissä erissä välissä sekoittaen.
  4. Nosta taikinasta lusikalla taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Litistä hieman haarukalla.
  5. Paista maapähkinävoikeksit uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Lue myös: Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!

Lue myös Anna.fi: Maapähkinäneliöt


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maapähkinävoikeksit

Elle

Todella maukkaita! Olen lapseni kanssa leiponut näitä jo muutamaan kertaan. Suosittelen.👍

Vastaa käyttäjälle EllePeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.