Reseptit
yli 60 min

Madekeitto Eero Mäkelän ohjeella

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ei ainesosia

Valmistusohje

Madekeitto Eero Mäkelän ohjeella on maukas kalakeitto, joka syntyy yksinkertaisista aineksista. Madekeiton päälle viipaloidaan erikseen keitetty mateen maksa.

1. Keitä mateen siisti pää ja evät vedessä sipulin, pippurin ja laakerinlehden maustamana. Siivilöi liemi, lisää siihen hienoksi hakattua sipulia ja keitä 5 minuuttia.

2. Lisää perunat kuutioina, karkeaa suolaa ja keitä vielä 5 minuuttia. Leikkaa nyljetty made parin sentin paksuiksi paloiksi ja laita keittoon kypsymään. Liemi ei saa enää kiehua vaan vain pysytellä lähellä kiehumispistettä.

3. Poista mateen maksasta verisuonet ja liota maksaa tunnin verran kylmässä vedessä. Keitä maksa erikseen suolalla, maustepippurilla ja sipulilla maustetussa vedessä 10-15 minuuttia. Viipaloi maksa madekeiton päälle.

3. Tarjoa madekeiton kanssa pöydässä erikseen hienoksi leikattua sipulia ja jälkiuunileipää.

Kuva: Kari Hautala/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Madekeitto Eero Mäkelän ohjeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X