1. Vatkaa kaksi kananmunaa ja desilitra sokeria kovaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet eli puolitoista desilitraa vehnäjauhoja, 3/4 teelusikallista leivinjauhetta ja teelusikallinen vaniljasokeria ja siivilöi ne vaahdon joukkoon.
3. Raasta joukkoon yhden luomusitruunan kuori ja purista ruokalusikallinen tuoretta sitruunamehua taikinaan. Sekoita kevyesti.
4. Lisää 75 grammaa sulatettua voita ja sekoita se vaahtoon kevyesti. Lusikoi taikina nuolijalla pursotinpussiin, sulje pussi huolellisesti. Nosta kylmään pariksi tunniksi tai yön yli.
5. Voitele madeleinevuoka voilla tai vuokaspraylla. Leikkaa pursotinpussin kärkeen pieni reikä ja pursota taikinaa noin ruokalusikallinen koloihin.
6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Jäähdytä.
7. Sekoita kaksi desilitraa tomusokeria ja pari tippaa pinkkiä karamelliväriä sekä kaksi ruokalusikallista vettä. Sekoita pienessä kulhossa. Dippaa madeleine-leivos sokerikuorrutteeseen ja ripottele päälle nonparelleja.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2022.
Lue myös: Ystävänpäiväleivokset – hemmottele rakkaita söpöillä herkuilla
Lue myös Anna.fi: Naistenviikon makeimmat leivonnaiset – smoothiekakkua ja Brita-leivoksia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Madeleine-leivos