Mademuhennos
Mademuhennos on talvikauden herkku. Kalaliemessä ja viinissä kypsennetty made saa makua purjosta ja voista. Mademuhennos nautitaan perunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Mademuhennos
- 1.5 kg madetta
Kalaliemi:
- mateen pää ja ruodot
- 1 sipuli
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- kokonaisia valko- ja mustapippureita
- 1 laakerinlehti
muhennos:
- 1 sipuli tai pala purjoa
- voita
- suolaa
- valkopippuria
- mateen fileepalat ja maksa
- 2 ½ dl kalan keitinlientä
- 1 dl valkoviiniä tai herukkaviiniä
- 1 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl silputtua kevätsipulia, purjoa tai ruohosipulia
Valmistusohje
Mademuhennos valmistuu näin:
- Nylje made. Poista sisälmykset ja kidukset. Fileoi kala.
- Mittaa liemiaineet. Keittoaika noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi.
- Silppua sipuli tai purjo ja kuullota voissa. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini. Kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen.
- Tarjoa mademuhennos keitettyjen perunoiden kanssa.
Katso myös: Made on talven sesonkiruokaa – näin käsittelet sen oikein
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sesongin herkku – made on maukas soppakala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mademuhennos