Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakka on herkullinen ja helposti muunneltava piirakkaresepti, joka hurmaa poikkeuksetta niin leipurit kuin kyläilijätkin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

Maisemakahvilan raparperipiirakka, muruseos

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g voita sulatettuna

Maisemakahvilan raparperipiirakka, pohjataikina

  • 2/3 muruseoksesta
  • 2 dl piimää
  • 1 kananmuna

Maisemakahvilan raparperipiirakka, täyte

  • 1 l raparperipaloja
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl vaniljasokeria

Maisemakahvilan raparperipiirakka, pinnalle

  • 1/3 muruseoksesta

Valmistusohje

Maisemakahvilan raparperipiirakka leivotaan helposti näin Katariina Pylsyn kuuluisalla ohjeella:

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos raparperipiirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle.

5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

6. Tarjoa maisemakahvilan raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vinkki! Toisen maitorahkapurkin voi korvata maustetulla sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Katso Instagram-video alta:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kotiliesi (@kotiliesi) jakama julkaisu

 

Lue myös kaikki Kotilieden suosituimmat raparperipiirakkareseptit ja valitse mieleisesi.

Lue myös Anna.fi: Raparperi-kookoskakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maisemakahvilan raparperipiirakka

Lukija

Otetaanko muruseosta puolet vai kolmannes? Tekstissä ja ohjeen ainesosissa on eri määrät. Haittaako, jos pohjaannat jää Murumykyjä?

Satu

1. Tee pohjaseos.
2. Ota 2/3 muruseosta erilleen. Sekoita siihen piimä ja kananmuna. Levitä se pellille sekä muut aineet. Erilleen otettu 1/3 erillisessä kupissa jää piirakan pohjalle.

Satu

1/3 jää piirakan päälle ei pohjalle kuten virheellisesti kirjoitin.

Satu

Pohjataikinaan otetaan 2/3 muruseosta johon laitetaan piimä ja kananmuna. Siitä 1/3 piirakan päälle.
Eli 1. ensin levität pohjataikinan 2.sen päälle raparperi-rahka seoksen ja 3. koko piirakan päälle 1/3 muruseosta.

Sinikka Goman

Minä tein gluteenittoman , laktoosittoman ja sokerittoman piirakan , muuten samanlaisen mutta sokerina stevia rahka laktoositonta + piimä , jauhoina 2dl mantelijauhoa 2dl riisijauhoa 3dl pirkan vaalea jauhoseosta ja 1dl perunajauhoja , muuten samat kun tavallisessa piirakassa . Ja jestass-ko tuli hyvää ja kohosi hyvin Niin ja paistoin alaritilällä ensin pohjaa + rapalperiä n. 8min , sitte loput aineet päälle ja nostin keskitasolle 37 min ylälämpö päällä !!!

Vonkale66

Uudistuneilta sivuilta en löydä reseptien ”tulosta”-toimintoa…

Päivi Tyni

Kokeile, onnistuuko selaimen tulostustoiminnolla. Klikkaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella jossain kohtaa reseptiä. Viereen aukeaa valikko, josta voit valita ”Tulosta”.

X

Tulostaa pelkän tyhjän sivun.

Taitokokki

Käytä kopiointia dokumenttipohjalle, jos ongelmia. Toimii mainiosti!

Aijo

Onko ohje uunipannun kokoon sopiva?

Mansikka

Tästä tuli 60cm pellillinen. Notkistin ohjeen 500g rahkan reilulla lorauksella maustamatonta jugurttia. Lisäksi viipaloin raparperin lisäksi pinnalle tuoreita mansikoita. Tällä ohjella tulee tosi makeaa, seuraavalla kerralla vähennän sokeria.

Niki

Mitä rahka sä laitat tuohon täytteessä?

paskaihminen

Reseptissä lukee, maitorahkaa

Heli

Ompas tutun kuuloinen resepti! Kuulemma peräisin Karkusta, jossa äitinikin kävi kansanopistoa. Resepti löytyy myös emäntäkouluni aikaisesta vihkosta omenapiirakkana, kanelilla maustettuna. Todella hyvää, vaikkei ihan uusi resepti olekaan.

Sari

Tuttu piirakka, paras kokeilemistani . Rapea ja mehukas.Joka kesä teen pihan raparperista. Taikinaan voi vaihdella erilaisia hapanmaitotuotteita, mitä kotona sattuu olemaan. Aina onnistunut. Hyvä vanha ohje. Kiva,kun nyt sain lukea reseptin alkuperän!

Hyvää ja helppoa

Olen tehnyt tällä taikinaohjeella mustikkapiirakoita jo n. 20 vuotta ilman rahkatäytettä ja hyvää tulee silloinkin. Tänä vuonna kokeilin myös raparperista, mutta keitin siitä hillon, johon lisäsin hiukan kademummaa ja kanelia ja sokeria saa laittaa reilummin.
Levitän taikinan uunipannulle, raparperihillo siihen päälle ja muruseos hillon päälle.
Mehevää tulee ja vaniljakastikkeen kanssa mitä parhain kesäpiirakka.

Hely

Ja mikähän uunin lämpö

Kotiliesi Toimitus

Piirakka paistetaan ohjeen mukaan 175-asteisessa uunissa.

Tuikku

Toimii mainiosti myös mustikkapiirakkana 🙂

Hellu

Tämähän on Leilan piirakan nimellä kulkenut jo ainakin pian 40 vuotta , siinä vain välissä oli tuo pelkkä rahkatäyte ei raparperia ym. sellaista 👍😊

Ansku

Miten tämän voisi tehdä gluteinittomana ja laktoositonta.

Kotileipuri

Gluteenittomaan käytän Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta samassa suhteessa ja maitotuotteina laktoosittomia maitotuotteita. Piimän asemasta käytän maustamatonta jogurttia, mikä toimii yhtä hyvin, kuin piimä.

Kotileipuri

Löysin vastaavan ”virallisen” ohjeen gluteenittomana. Katso: Gluteeniton maisemakahvilan raparperipiirakka.

Kokeiluun menee

Eräs tuossa ylempänä kommenteissa kertoo näin:

Minä tein gluteenittoman , laktoosittoman ja sokerittoman piirakan , muuten samanlaisen mutta sokerina stevia rahka laktoositonta + piimä , jauhoina 2dl mantelijauhoa 2dl riisijauhoa 3dl pirkan vaalea jauhoseosta ja 1dl perunajauhoja , muuten samat kun tavallisessa piirakassa . Ja jestass-ko tuli hyvää ja kohosi hyvin Niin ja paistoin alaritilällä ensin pohjaa + rapalperiä n. 8min , sitte loput aineet päälle ja nostin keskitasolle 37 min ylälämpö päällä !!!

Jill

Mitähän mahdoin tehdä väärin, kun rahkatäyte muuttui paistossa munakasmaiseksi? Kuuluuko sen juoksettua noin? Makuun ei vaikuttanut, mutta näyttää epämiellyttävältä. 🙁

Kotiliesi Toimitus

Joskus kananmunien lisäyksen jälkeen seos juoksettuu eli rahkaseos ikään kuin erottuu kananmunien joukosta ryynimäisenä. Älä pelästy, mikään ei ole vielä pilalla. Jos kananmuna-rahkaseos juoksettuu, sen voi korjata lisäämällä joukkoon ruokalusikallisen jauhoja.

Jill

Paljon kiitoksia vinkistä, näin teen ensi kerralla! 😊

Kikka

Tää on niin hyvää mut mä laitoin liikaa muruseosta päälle…Kannattaa ehdottomasti kokeilla !

Kirsti

Tämä on helppo ja hyvä resepti.Onnistuu aina.

Gluteenitonkotileipuri

Tulee super hyvää raparperipiirakkaa! Monesti tullut jo leivottua ja aina gluteenittomana. Olen vain vaihtanut jauhot puoliksi kaurajauhoihin ja puoliksi gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen.😊👍🏼

vhh

Tämä piirakka oli Teijan keittiössä-ohjelmassa 30 vuotta sitten. Ei ole siis mitenkään uusi, siihenkin ohjelmaan kulkeutunut vuosikymmenten takaa, kummallista, että joku voi noinvain nimetä omaksi tekeleeksi.

Tuunailija

Tässä vielä vähän terveellisempi versio, pikkuisen kuitua ja rasvahapot kohdillaan: korvasin 1/4 jauhoista kaurahiutaleilla (pitää laittaa kertoimella 1.5), niistä tulee mainio lisämaku myös muruun ja rapsakka pinta. Voin korvasin rypsiöljyllä ja ripauksella suolaa. Kukaan ei arvaa, ettei voita käytetty!

Abbal

Hyvä vinkki käyttää kauraa myös😊

Justiina

Todella hyvä resepti.Olen tehnyt päärynäpiirakan samalla reseptillä.Säilykepäärynöitä ja kinuski rahkaa ,vie kielen mennessään

Ansu

Mikä on uunin lämpötila ja kauan paistetaan?

leibur hiiva

” paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia”

Maarit

Onko joku muu laskenut kalorit? Minä sain tulokseksi 7368kcal/koko piirakka.

Johanna

Voiko korvata rahkan kermaviilillä?

Helen

Olen töissä kahvilassa ja ollaan tehty tällä samalla ohjeella, tosin korvattiin puolet rahkasta kermaviilillä ja vähennettiin sokerin määrää.

Maria

Jos tekee puolikkaan annoksen niin onko se sopiva pyöreään piirakkavuokaan?

Päivi 18.6.2019

Voiko pakastaa?

Riipakka

Kyllä yksi piirakkaa saa jos jonkinlaista kyselyä ja kommenttia aikaan.
Tuossa on vain yksi ohje, ei mikään valtion salaisuus.

Helinä

Tein piirakan ilman kananmunaa allergian vuoksi. Lisäsin pohjaseokseen kananmunan verran enemmän piimää ja rahkaseokseen reilun ruokalusikallisen perunajauhoja. Käytin voin sijaan juoksevaa oivariinia, joka laktoositonta ja jossa sydänmerkki. Tuli mehukasta ja onnistui hyvin.

Herkkusuu

`Eilen tein puoliannosta-eka kerta-voi että oli hyvää, tiskin tuli, mutta mitäs siitä, haudutin raparperia vähän aikaa kattilassa pienen sokerimäärän kanssa.

100 kertaa tehnyt

Tiskiä voi välttää kun astian, jossa tekee taikinan voi käyttää rahkan sekoittamiseen pesemättä ja voinsulatusasitiaan voi laittaa päälle tulevan muruseoksen. Kahdella kulholla pärjää.
”Lukija”lle mykyt ei haitaa.

Sini

Miten korkea uunivuoka?

Lisko

Voiko piirakkaa pakastaa?

Petunia

Tein tänään syksyn omenista tätä piirakkaa. Koska en pysy ohjeessa, laitoin rahkan sijalle joguttia. Voin tilalle laitoin juoksevaa kasviöljyvalmistetta. Piirakka on minulle aivan liian sokerinen, joten sitä voi vähentää huoletta.

Päikki

Just löysin pakkasesta rasian, jossa olikin tätä piirakkaa!! Yllätys. Olin tehnyt vuosi sitten uusista raparperiesta. Pikkasen siistin, jäi keskelle jäiseksi, tuntui ihan jäätelöitä!! Nam. Pian tulee jo uudet raparperit (kunhan nyt kelit taas lömpenis!!) Niin täytyy tehdä uus…😘😛

Päikki

Niin nopeesti kirjoitin, enkä tarkistanut… Anteeksi. Siistin== sulatin… Ja lämpenis!!

Nam

Aivan superhyvä ohje, paras raparperipiirakka mitä olen syönyt! Rahkan tilalle laitoin turkkilaista jugurttia ja jauhot oli gluteenittomia ja onnistui todella hyvin!

Aila54

Miten en saa kopioitua raparperipiirakan ohjetta

Taitokokki

Ei aina onnistu älypuhelimella, vaan pitää tehdä osina. Nimim. Paljon kopioiva.

Tuttu ohje

Tämä ohje löytyy myös Kiireisen kokkaajan keittokirjasta. Joka pääsiäisenä teen persikoilla, hyvä tulee.

Raparperipiirakka

Ihan vinkkinä kun teette instavideoita: RAPARPERI ei rapalperi.

Margit

Tein piirakan jo kolmannen kerran vaihtaen puolet jauhoista sämpyläjauhoihin ja on kyllä maukasta!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.