Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Mäiskypotut eli lyttyperunat

Viime vuosien hitti, mäiskypotut eli lyttyperunat sopivat erinomaisesti myös talven juhlapöytiin. Litistetyt perunat voi esivalmistella etukäteen ja pais­taa juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mäiskypotut:

8 pientä Rosamuda-perunaa
100 g maukasta juustoa raastettuna (esim. Gruyère­juustoa tai punaleima­ emmenthalia)
1 tl sormisuolaa
1 tl rouhittua valkopippuria myllystä
1 tl (savu)paprikajauhetta
50 g voita
tuoretta rosmariinia
Mainos

Valmistusohje

1. Kypsennä kahdeksan kokonaista Rosamunda-perunaa 200 asteessa noin 50 minuuttia.

2. Kuutioi 100 grammaa maukasta juustoa, kuten Gruyère-juustoa tai punaleimaemmentalia pieneksi. Painele perunat litteiksi. Mausta yhdellä teelusikallisella sormisuolaa, yhdellä teelusikallisella valkopippuria myllystä ja yhdellä teelusikallisella (savu)paprikajauhetta. Laita päälle juustoa ja 50 grammaa voita. Kyp­sennä uunissa noin 10 mi­nuuttia. Viimeistele tuoreella ros­mariinilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/19.

Katso myös: Trendikkäät litistetyt perunat eli lyttyperunat – näin ne maustetaan herkullisiksi!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sitruunalla ja rosmariinilla maustetut perunat

Keskustelu

Missä nämä oikein hittejä olivat? Tällä nimellä ohje ennemminkin neverheard

Kommentoi juttua: Mäiskypotut eli lyttyperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X