Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mäiskypotut

Viime vuosien hitti, mäiskypotut eli litistetyt perunat sopivat erinomaisesti myös talven juhlapöytiin. Litistetyt perunat voi esivalmistella etukäteen ja pais­taa juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mäiskypotut

  • 8 pientä Rosamuda-perunaa
  • 100 g maukasta juustoa raastettuna (esim. Gruyère­juustoa tai punaleima­ emmenthalia)
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria myllystä
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 50 g voita
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Kypsennä kahdeksan kokonaista Rosamunda-perunaa 200 asteessa noin 50 minuuttia.

2. Kuutioi 100 grammaa maukasta juustoa, kuten Gruyère-juustoa tai punaleimaemmentalia pieneksi. Painele perunat litteiksi. Mausta yhdellä teelusikallisella sormisuolaa, yhdellä teelusikallisella valkopippuria myllystä ja yhdellä teelusikallisella (savu)paprikajauhetta. Laita päälle juustoa ja 50 grammaa voita. Kyp­sennä uunissa noin 10 mi­nuuttia. Viimeistele tuoreella ros­mariinilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2019.

Katso myös: Trendikkäät litistetyt perunat eli lyttyperunat – näin ne maustetaan herkullisiksi!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sitruunalla ja rosmariinilla maustetut perunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mäiskypotut

aikamuistaa

Missä nämä oikein hittejä olivat? Tällä nimellä ohje ennemminkin neverheard

Hilkka

Hyvä ohje

Vastaa käyttäjälle aikamuistaaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.