Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Maissi-tahinikeitto

Kotimaisen mai­ssiin kausi alkaa elokuussa ja kes­tää noin kuukau­den. Siitä valmis­tuu herkullinen keitto yhdessä tahinin kanssa. Seesamsieme­nistä valmistet­tu tahinitahna on terveellinen mauste. Tahini suurustaa keiton ja antaa sille päh­kinäisen maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maissi-tahinikeitto:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
2 rkl öljyä
1 jauhoinen peruna
3-4 tuoretta maissia
6 dl kasvislientä
2 dl kaurakermaa
2 rkl tahinia
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Koristeluun:

maissinjyviä
tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna 1 sipuli sekö 1 valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita minuutin ajan öljyssä. Lisää 1 tl juustokuminaa ja jatka kypsennystä vielä minuutti.

3. Kuori 1 jauhoinen peruna ja paloittele se kattilaan. Laita 3-4 tuoretta maissia pystyasentoon leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä keittiöveitsellä jyvät irti. Lisää jyvät kattilaan.

4. Kaada 6 dl kasvislientä kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä.

5. Lisää 2 dl kaurakermaa ja 2 rkl tahinia, kuumenna. Mausta 1/-1 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria. Koristele annokset maissinjyvillä ja tuoreella timjamilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/19.

Lue myös: Sesongissa nyt – kotimainen maissi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maissi-tahinikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X