Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maissi-tahinikeitto

Kotimaisen mai­ssiin kausi alkaa elokuussa ja kes­tää noin kuukau­den. Siitä valmis­tuu herkullinen keitto yhdessä tahinin kanssa. Seesamsieme­nistä valmistet­tu tahinitahna on terveellinen mauste. Tahini suurustaa keiton ja antaa sille päh­kinäisen maun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Maissi-tahinikeitto:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 jauhoinen peruna
  • 3-4 tuoretta maissia
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl tahinia
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Koristeluun:

  • maissinjyviä
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna 1 sipuli sekö 1 valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita minuutin ajan öljyssä. Lisää 1 tl juustokuminaa ja jatka kypsennystä vielä minuutti.

3. Kuori 1 jauhoinen peruna ja paloittele se kattilaan. Laita 3-4 tuoretta maissia pystyasentoon leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä keittiöveitsellä jyvät irti. Lisää jyvät kattilaan.

4. Kaada 6 dl kasvislientä kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä.

5. Lisää 2 dl kaurakermaa ja 2 rkl tahinia, kuumenna. Mausta 1/-1 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria. Koristele annokset maissinjyvillä ja tuoreella timjamilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/19.

Lue myös: Sesongissa nyt – kotimainen maissi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maissi-tahinikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.