Reseptit
alle 30 min
20

Maissiletut ja kurkuma-aioli

Maissista syntyvät maukkaat letut arkeen ja juhlaan. Voit käyttää näihin lettuihin pakastemaisseja. Säväyttävä alkupala tehdään maissiletuista, katkaravuista ja kurkuma-aiolista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maissiletut

200 g pakastemaissia
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
2 rkl hienonnettua korianteria
2 jalapenoviipaletta
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Kurkuma-aioli:

1 1/2 dl majoneesia
1 pieni raastettu valkosipulinkynsi
1/4 tl jauhettua kurkumaa

Lisäksi:

noin 170 g ravunpyrstöjä suolaliemessä
tuoretta korianteria

Maissilettujen paistamiseen:

voita

Valmistusohje

Tee maissiletut näin:

1. Keitä pakastemaissia kaksi minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Valuta huolella. Sekoita kulhossa kanamunat, jogurtti ja jauhot.

2. Lisää taikinan joukkoon juustoraaste, maissit, hienonnettut korianteri ja jalapeno sekä mausteet. Sekoita kurkuma-aiolin ainekset.

3. Paista lettupannulla voissa pieniä maissilettuja molemmin puolin.

4. Valuta ravunpyrstöt. Tarjoile maissiletut ravunpyrstöjen, aiolin ja korianterin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Lisää lettuja:

spelttiletut

Spelttiletut

bataattiletut ja chia-puolukkahillo

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

vihreät letut

Vihreät letut

Ruoka.fi: Perunalettuja ja katkarapuja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maissiletut ja kurkuma-aioli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X