Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maissiletut ja kurkuma-aioli

Maissista syntyvät maukkaat letut arkeen ja juhlaan. Voit käyttää näihin lettuihin pakastemaisseja. Säväyttävä alkupala tehdään maissiletuista, katkaravuista ja kurkuma-aiolista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Maissiletut

  • 200 g pakastemaissia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • 2 jalapenoviipaletta
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Kurkuma-aioli:

  • 1 ½ dl majoneesia
  • 1 pieni raastettu valkosipulinkynsi
  • ¼ tl jauhettua kurkumaa

Lisäksi:

  • noin 170 g ravunpyrstöjä suolaliemessä
  • tuoretta korianteria

Maissilettujen paistamiseen:

  • voita

Valmistusohje

Tee maissiletut näin:

1. Keitä pakastemaissia kaksi minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Valuta huolella. Sekoita kulhossa kanamunat, jogurtti ja jauhot.

2. Lisää taikinan joukkoon juustoraaste, maissit, hienonnettut korianteri ja jalapeno sekä mausteet. Sekoita kurkuma-aiolin ainekset.

3. Paista lettupannulla voissa pieniä maissilettuja molemmin puolin.

4. Valuta ravunpyrstöt. Tarjoile maissiletut ravunpyrstöjen, aiolin ja korianterin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Lisää lettuja:

spelttiletut

Spelttiletut

bataattiletut ja chia-puolukkahillo

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

vihreät letut

Vihreät letut

Ruoka.fi: Perunalettuja ja katkarapuja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maissiletut ja kurkuma-aioli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.