Maissin grillaaminen
Maissin grillaaminen on helppoa ja hauskaa. Meksikolaisittain maustettu maissi on oikeaa katuruokaa. Maissintähkät valmistuvat kotigrillissä ja katoavat nopeasti parempiin suihin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Maissin grillaminen
- 4 tuoretta maissintähkää
- 8 tl majoneesia
- 4 rkl parmesaania tai panado-juustoa raastettuna
- ¼ tl cayennenpippuria
- ¼ tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 limetti
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
- Maissin grillaaminen on helppoa. Ota neljä tuoretta maissintähkää. Grillaa kokonaisia maisseja kuorineen miedolla lämmöllä 16–20 minuuttia välillä käännellen. Jos haluat väriä maisseihin, kuori ulkolehdet pois.
- Kun maissit ovat valmiita, sivele jokaisen pintaan 2 tl majoneesia. Ripottele päälle 1 rkl parmesaani- tai panado-juustoraastetta, chilijauhetta, caynnenpippuria ja suolaa oman maun mukaan.
- Purista lopuksi limettiä päälle ja lisää hienonnettua lehtipersiljaa. Nauti välittömästi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2020.
Lue myös: Sesongissa nyt – kotimainen maissi
Anna.fi/ruoka: Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maissin grillaaminen