Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maissin grillaaminen

Maissin grillaaminen on helppoa ja hauskaa. Meksikolaisittain maustettu maissi on oikeaa katuruokaa. Maissintähkät valmistuvat kotigrillissä ja katoavat nopeasti parempiin suihin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Maissin grillaminen

  • 4 tuoretta maissintähkää
  • 8 tl majoneesia
  • 4 rkl parmesaania tai panado-juustoa raastettuna
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 limetti
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Maissin grillaaminen on helppoa. Ota neljä tuoretta maissintähkää. Grillaa kokonaisia maisseja kuorineen miedolla lämmöllä 16–20 minuuttia välillä käännellen. Jos haluat väriä maisseihin, kuori ulkolehdet pois.
  2. Kun maissit ovat valmiita, sivele jokaisen pintaan 2 tl majoneesia. Ripottele päälle 1 rkl parmesaani- tai panado-juustoraastetta, chilijauhetta, caynnenpippuria ja suolaa oman maun mukaan.
  3. Purista lopuksi limettiä päälle ja lisää hienonnettua lehtipersiljaa. Nauti välittömästi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2020.

Lue myös: Sesongissa nyt – kotimainen maissi

Anna.fi/ruoka: Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maissin grillaaminen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.