Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Maissitortillat

Maissitaikinasta pyöriteltyjen ja paistettujen lettujen eli tortillojen nimi vaihtuu täytteen ja tarjoilutavan mukaan. On tacoja, tostadoja, fajitoja, nachoja, quesadilloja ja enchiladoja. Kaikissa pohjana on maissilettu, joka on paistettu kovaksi öljyssä, kuorrutettu täytteineen juustolla uunissa tai vain kietaistu täytteen ympärille. Lettuja täytetään yleensä papumuhennoksella, juustolla tai lihalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maissitortillat

300 g (noin 4 ½ dl) masa harina -jauhoa (etniset kaupat)
3 dl vettä
¼ tl suolaa
Mainos

Valmistusohje

Maissitortillat tehdään näin:

Ohjeella valmistat 10-12 maissitortillaa.

1. Jos erikoisjauhoja ei löydy, voit käyttää maissitortilloihin vehnäjauhojen ja hienojen maissijauhojen sekoitusta. Tilkka öljyä helpottaa taikinan käsittelyä. Sekoita ainekset kulhossa napakaksi taikinaksi. Kääri taikinapallo muovikelmuun ja anna levähtää noin tunti. Leivo taikina pötköksi ja jaa se 10 palaksi. Pyörittele palat pallosiksi ja peitä ne muovilla.

2. Meksikossa taikinapallot litistetään prässillä. Välineen voi korvata vaikka pienellä paistinpannulla tai muulla tasapohjaisella esineellä. Supisuomalaisella, karjalaismallisella piirakkapulikalla ajelukin käy.

3. Lämmitä paistinpannu ja paista maissitortillat ilman rasvaa pannussa molemmin puolin. Pidä tortillatt lämpiminä liinan alla.

Lue myös: Näin teet guacamolen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maissitortillat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X