Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maissitortillat

Maissitaikinasta pyöriteltyjen ja paistettujen lettujen eli tortillojen nimi vaihtuu täytteen ja tarjoilutavan mukaan. On tacoja, tostadoja, fajitoja, nachoja, quesadilloja ja enchiladoja. Kaikissa pohjana on maissilettu, joka on paistettu kovaksi öljyssä, kuorrutettu täytteineen juustolla uunissa tai vain kietaistu täytteen ympärille. Lettuja täytetään yleensä papumuhennoksella, juustolla tai lihalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Maissitortillat

  • 300 g (noin 4 ½ dl) masa harina -jauhoja (etniset kaupat)
  • 3 dl vettä
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Maissitortillat tehdään helposti näin:

1. Jos erikoisjauhoja ei löydy, voit käyttää maissitortilloihin vehnäjauhojen ja hienojen maissijauhojen sekoitusta. Tilkka öljyä helpottaa taikinan käsittelyä. Sekoita ainekset kulhossa napakaksi taikinaksi. Kääri taikinapallo muovikelmuun ja anna levähtää noin tunti. Leivo taikina pötköksi ja jaa se 10 palaksi. Pyörittele palat pallosiksi ja peitä ne muovilla.

2. Meksikossa taikinapallot litistetään prässillä. Välineen voi korvata vaikka pienellä paistinpannulla tai muulla tasapohjaisella esineellä. Supisuomalaisella, karjalaismallisella piirakkapulikalla ajelukin käy.

3. Lämmitä paistinpannu ja paista maissitortillat ilman rasvaa pannussa molemmin puolin. Pidä tortillat lämpiminä liinan alla.

Lue myös: Näin teet guacamolen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maissitortillat

Tuular

On niin paljon täällä mainoksia ym, ettei teko- ohjetta löytynyt.

Kusetettu

Tosi huono sivu, mainokset tulevat kokoajan päälle ettei pysty lukemaan ohjetta. Tosi vittumainen sivu hermot vaan menee, tehhäänkö se pirruuttaan ja kiusaksi tommonen. Sitten mainoten jälkeen kuulemma ohje jatkuu, kissan vitut. Tuolle sivulle pisteitä 0

Däy Däy

Adblock selaimeen niin hermot säästyy kun ei mainoksia näy ollenkaan.

Laba

Aivan karmeeta luettavaa mobiililla nää sivut kun ihan täynnä mainoksia… 🤮

Sinun täytyy kommentoidaksesi.