Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maukas madekeitto

Madekeitto lämmittää talvella. Keiton maukkaan liemen salaisuus on juureksissa, kuten porkkanassa ja palsternakassa sekä tuoreissa yrteissä. Nauti madekeitto tuoreen tai paahdetun ruisleivän kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Maukas madekeitto:

  • 800-1000 g painava made (sisälmykset poistettuina)
  • 1 pieni purjo
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 1 rkl öljyä
  • 5-6 perunaa
  • ½-1 tl merisuolaa
  • 10 maustepippuria
  • 10 valkopippuria
  • noin 8 dl kalalientä (mateen keitinlientä)
  • 2.5 dl kasvirasvakermaa (rasvapitoisuus alle 7 prosenttia)
  • 2-3 rkl tilliä
  • 2-3 rkl ruohosipulia
  • 4 viipaletta ruisvuokaleipää kuutioina

Valmistusohje

  1. Huuhtele made ja poista siitä sisälmykset. Älä nylje. Pane made suolalla ja pippurilla maustettuun veteen.
  2. Anna veden kiehahtaa, kuori vaahto. Jätä made kypsymään kuumaan veteen noin 15 minuutiksi. Kypsennä maksa kalan mukana.
  3. Puhdista ja pilko sillä välin kasvikset. Kuullota purjosuikaleet öljyssä kattilassa, lisää kasvikset ja perunat.
  4. Lisää kalalientä ja kypsennä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.
  5. Ota made liemestä ja vedä nahka pois, irrota lihat ruodoista.
  6. Lisää kerma, kalapalat ja mateen maksa keittoon ja kuumenna.
  7. Tarkista maku ja lisää silputut yrtit. Tarjoa paahdettujen ruisleipäkuutioiden kanssa.

Lue myös: Made nyljetään terävällä veitsellä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sesongin herkku, made on maukas soppakala


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas madekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.