Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maitokiisseli

Maitokiisseli on tuttu lapsuuden jälkiruoka. Lempeä, makea, maidonvalkea unelmajälkkäri maistuu marjakastikkeen kanssa jälkiruokana. Kokeile tätä todellista retroherkkua vaihteeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Maitokiisseli

  • 1 l täysmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • hiven suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
  • 2 kananmunan keltuaista

Valmistusohje

Maitokiisseli syntyy näin:

1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi kuorissa oleva sisus kattilaan maidon joukkoon. Lisää vaniljatangon kuori ja muut ainekset. Kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia, poista tanko ja kaada kiisseli laakealle vadille.

2. Anna jäähtyä. Tarjoa maitokiisseli pakastemarjoista soseutetun kastikkeen kanssa jälkiruokana.

Maitokiisseli sopii kerroskiisselin rakennusaineeksi ja sen voi tehdä myös trendikkäästi kookosmaidosta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raparperikiisseli vaniljavaahdon kera

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maitokiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.